ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: «Βουτιά» του ΑΕΠ και «βόμβα» Τραμπ με αναβολή εκλογών!

16:35 - 30 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: «Βουτιά» του ΑΕΠ και «βόμβα» Τραμπ με αναβολή εκλογών!
Ζήτημα αναβολής των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ (με αίολα επιχειρήματα) θέτει ο Ντόναλντ Τραμπ και δημιουργεί διεθνείς αναταράξεις. Καθώς η αναβολή των εκλογών είναι σχεδόν απίθανη, αμφισβητεί ουσιαστικά εκ των προτέρων την εγκυρότητα του αποτελέσματος και δημιουργεί κλίμα ενόψει της ήττας του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζητά την αναβολή των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, επικαλούμενος αβάσιμα επιχειρήματα περί νοθείας των εκλογών λόγω της αύξησης της επιστολικής ψήφου.

Οι ημερομηνίες των αμερικανικών εκλογών καθορίζονται, όμως, από το Κογκρέσο και το Σύνταγμα δεν προβλέπει καμία καθυστέρηση στην ορκωμοσία του εκάστοτε προέδρου, που αυτή τη φορά είναι προγραμματισμένη για το 2021.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει, πάντως από την πλευρά του ότι με την καθολική ψηφοφορία θα υπάρξουν προβλήματα στην ασφάλεια των αποτελεσμάτων.

Όπως έγραψε στο twitter, οι εκλογές του 2020 θα είναι οι πιο ανακριβείς και δόλιες εκλογές στην ιστορία. «Καθυστέρηση των εκλογών έως ότου οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν σωστά και με ασφάλεια;» έγραψε.

Πολιτικοί αναλυτές στις ΗΠΑ θεωρούν πως ο Τραμπ φτιάχνει... κλίμα, καθώς βλέπει πως οι δημοσκοπήσεις είναι εναντίον του. Ουσιαστικά, ακόμη κι αν τελικά χάσει, θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα.

Να θυμίσουμε βέβαια πως οι Δημοκρατικοί έχουν επισημάνει πως θα φύγει από τον Λευκό Οίκο, εφόσον ηττηθεί στις εκλογές, έστω και... σηκωτός.

Πρέπει ακόμα να σημειωθεί πως το ΑΕΠ των ΗΠΑ κατέγραψε ιστορικό αρνητικό ρεκόρ το β' τρίμηνο του 2020, με ύφεση 32,9% και ο Τραμπ ασφαλώς προσπαθεί να τραβήξει αλλού την προσοχή.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 17:06 - 30 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.