ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TUI: Στον αέρα 270 θέσεις εργασίας λόγω αναδιάταξης του ομίλου

17:41 - 30 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
TUI: Στον αέρα 270 θέσεις εργασίας λόγω αναδιάταξης του ομίλου
Το κλείσιμο 166 καταστημάτων σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία ανακοίνωσε η ταξιδιωτική εταιρεία TUI, ως απάντηση στην κάμψη του τουρισμού που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, η εταιρία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι με το κλείσιμο 166 καταστημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία θα συνεχίσει να έχει και πάλι 350 καταστήματα στις χώρες αυτές, αλλά ότι η απόφαση αυτή έχει λογική καθώς το 70% των βρετανικών κρατήσεων της TUI γίνονται διαδικτυακά.

Το κλείσιμο των καταστημάτων θα επηρεάσει 900 εργαζομένους αλλά η εταιρία θα προσπαθήσει να μετακινήσει το 70% του προσωπικού αυτού σε νέες θέσεις κατ’ οίκον εργασίας στα τμήματα πωλήσεων και υπηρεσιών, το οποίο σημαίνει ότι κινδυνεύουν περίπου 270 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με το Reuters, η βρετανική μονάδα της TUI αναγκάστηκε να ακυρώσει χιλιάδες πακέτα διακοπών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα όταν η Βρετανία εξέδωσε οδηγία κατά των ταξιδιών στην Ισπανία, επαναφέροντας την 14ήμερα καραντίνα για τις αφίξεις από τη χώρα μερικές εβδομάδες αφού ανακοίνωσε ότι τα ταξίδια εκεί είναι ασφαλή.

Με εκατομμύρια Ευρωπαίους να ακυρώνουν τις διακοπές τους για μήνες και με την απειλή πλέον ενός δεύτερου κύματος κρουσμάτων με νέους περιορισμούς στα ταξίδια κατά τη διάρκεια της συνήθως προσοδοφόρας θερινής περιόδου, διευρύνονται τα προβλήματα στον τουριστικό κλάδο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.