ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Επικρίσεις για την απόσυρση στρατευμάτων από τη Γερμανία

20:34 - 30 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Επικρίσεις για την απόσυρση στρατευμάτων από τη Γερμανία
Ο πρώην διοικητής του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη, Μαρκ Χέρτλινγκ, κατέκρινε τα σχέδια απόσυρσης του αμερικανικού στρατού από τη Γερμανία.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο πλήγμα για το ΝΑΤΟ. Οι ενέργειες του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα κλονίσουν σοβαρά την εμπιστοσύνη των εταίρων του ΝΑΤΟ για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Με αυτόν τον τρόπο βλάπτεται μια συμμαχία, η οποία είναι ήδη εκτεθειμένη σε πολλές πιέσεις. Θα είναι πολύ δύσκολο να αποκατασταθούν οι στενοί δεσμοί που έχουμε επί τόσα χρόνια», σχολίασε ο Χέρτλινγκ στην διαδικτυακή πύλη ειδήσεων T-Online.

Ο απόστρατος στρατηγός τριών αστέρων πρόσθεσε ότι «η προγραμματισμένη απόσυρση 4.500 στρατιωτών από το Βίλζεκ τη Βαυαρίας μπορεί να απειλήσει επίσης την περιοχή στρατιωτικής εκπαίδευσης του κοντινού Γκράφενβερ, δεδομένου ότι εκπαιδεύονται εκεί πολυεθνικές μονάδες και αυτό θα είναι ένα σημαντικό μειονέκτημα για όλο το ΝΑΤΟ». 

Ο Χέρτλινγκ, ο οποίος διοικούσε τον αμερικανικό στρατό στην Ευρώπη το 2011 και το 2012, επέκρινε επίσης την έλλειψη ανταλλαγής απόψεων μεταξύ του Λευκού Οίκου και της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης: «Απαιτείται πολύ μεγαλύτερος συντονισμός με τη γερμανική κυβέρνηση για την εφαρμογή μιας τόσο μακράς διαδικασίας». Πριν από την ανακοίνωση της (μερικής) απόσυρσης των Αμερικανών τον Ιούνιο, η κυβέρνηση Τραμπ δεν είχε ενημερώσει το Βερολίνο. 

Tέλος, ο Χέρτλινγκ τόνισε : «Είμαι πεπεισμένος ότι το Κογκρέσο μπορεί να σταματήσει το σχέδιο (απόσυρσης), επειδή πολλοί βουλευτές συνειδητοποιούν ότι πρόκειται για μια μονομερή ενέργεια που δεν έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με την εθνική ασφάλεια. Το σχέδιο είναι μια απόπειρα του προέδρου να εκδικηθεί την κυρία Μέρκελ και τη Γερμανία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.