ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Συμφωνία με Sanofi και GSK για 50 εκατ. εμβόλια

15:45 - 31 Ιουλ 2020 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Συμφωνία με Sanofi και GSK για 50 εκατ. εμβόλια
Συμφωνία ύψους 2,1 δισ. δολαριών με τις φαρμακοβιομηχανίες Sanofi και GlaxoSmithKline για το εμβόλιο του κορονοϊού ενέκρινε την Παρασκευή η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εταιρειών, στόχος είναι η εμοβολιαστική κάλυψη 50 εκατ. ανθρώπων και η στήριξη των κλινικών δοκιμών για την παραγωγή εμβολίων.

Ειδικότερα, πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει χορηγηθεί στο πλαίσιο της επιχείρησης "Warp Speed",  την πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου που στοχεύει στην επιτάχυνση της πρόσβασης σε εμβόλια και θεραπείες για την καταπολέμηση του κορονοϊού, όπως μεταδίδει το Reuters.

Το κόστος της συμφωνίας, που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ και το Υπουργείο Άμυνας, αντιστοιχεί σε περίπου 42 δολάρια ανά άτομο που θα εμβολιαστεί.

Πρόκειται σχεδόν για το ίδιο ποσό με τα 40 δολάρια ανά ασθενή που οι ΗΠΑ συμφώνησαν να πληρώσουν τις Pfizer και BioNTech, στη συμφωνία ύψους σχεδόν 2 δισ. δολαρίων για 50 εκατομμύρια δόσεις του υποψήφιου εμβολίου τους την προηγούμενη εβδομάδα.

Η συμφωνία με τις Sanofi και GSK είναι για 100 εκατομμύρια δόσεις, δύο ανά άτομο, και παρέχει στην κυβέρνηση την επιλογή να αγοράσει επιπλέον 500 εκατομμύρια δόσεις σε μη καθορισμένη τιμή. Ο διευθυντής της Sanofi, Clement Lewin, δήλωσε ότι οι εταιρείες δεν έχουν έρθει ακόμη σε συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με μια συγκεκριμένη τιμή για τις πρόσθετες δόσεις.

Η εταιρείες σχεδιάζουν να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο τον Σεπτέμβριο.

Η GSK αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι περισσότερο από το ήμισυ της συνολικής χρηματοδότησης θα διατεθεί για περαιτέρω ανάπτυξη του εμβολίου, συμπεριλαμβανομένων των κλινικών δοκιμών.

Σημειώνεται πως σε συμφωνία με τις δύο εταιρείες έχει έρθει και η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.