ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Μαζικοί εμβολιασμοί από Οκτώβριο-Ξεπέρασαν τους 14.000 οι θάνατοι

12:31 - 01 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Ρωσία: Μαζικοί εμβολιασμοί από Οκτώβριο-Ξεπέρασαν τους 14.000 οι θάνατοι
Εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού για τον κορονοϊό από τον Οκτώβριο προετοιμάζει το ρωσικό υπουργείο Υγείας, όπως μετέδωσαν το Σάββατο τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετά και την ολοκλήρωση των κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο δήλωσε ότι το Gamaleya Institute, μια κρατική ερευνητική μονάδα στη Μόσχα, ολοκλήρωσε τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου και ετοιμάζονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την καταχώρησή του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Ο ίδιος δήλωσε ότι γιατροί και δάσκαλοι θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν.

"Σχεδιάζουμε εκτεταμένους εμβολιασμούς για τον Οκτώβριο", δήλωσε ο Μουράσκο.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters, το πρώτο πιθανό εμβόλιο της Ρωσίας κατά της πανδημίας θα εξασφαλίσει την έγκριση των τοπικών ρυθμιστικών αρχών τον Αύγουστο και σύντομα θα διατεθεί σε εργαζομένους υγειονομικών υπηρεσιών.

Σημειώνεται πως το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια εργαζόταν επί ενός εμβολίου με βάση έναν αδενοϊό. Ωστόσο, η ταχύτητα με την οποία η Ρωσία προχωρά στη διάθεσή του έχει ως αποτέλεσμα κάποια δυτικά μέσα ενημέρωσης να διατυπώνουν επιφυλάξεις για το εάν η Μόσχα θέτει το κύρος της ως χώρας πάνω από την επιστήμη και την ασφάλεια.

Ξεπέρασε τους 14.000 ο αριθμός των θυμάτων

Οι 95 νέοι θάνατοι που ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας το Σάββατο, ανεβάζουν το συνολικό αριθμό των θυμάτων του κορονοϊού στους 14.058.

 Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν επίσης 5.462 νέα κρούσματα του κορονοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας το σύνολο των περιστατικών στη χώρα σε 845.443.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.