ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αίγυπτος κατά Τουρκίας για τις έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο

10:33 - 02 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Αίγυπτος κατά Τουρκίας για τις έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο
«Πυρά» και από την Αίγυπτο κατά της Τουρκίας, σχετικά με τα σχέδιά της στην Ανατολική Μεσόγειο. Το Κάιρο τονίζει ότι οι σεισμικές έρευνες που σχεδιάζει η Άγκυρα επικαλύπτουν και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Αιγύπτου και συνιστούν επίθεση στα κυριαρχικά δικαιώματά του.

Η Αίγυπτος δήλωσε το Σάββατο πως μέρος των σεισμικών ερευνών που σχεδιάζει η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο παραβιάζει ενδεχομένως ύδατα, όπου το Κάιρο διεκδικεί αποκλειστικά δικαιώματα.

Προειδοποίηση που εξέδωσε τον περασμένο μήνα η Τουρκία για τις έρευνες επικαλύπτει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Αιγύπτου, συνιστώντας «παραβίαση και επίθεση στα κυριαρχικά δικαιώματα της Αιγύπτου», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Το αιγυπτιακό ΥΠΕΞ δεν ανέφερε λεπτομέρειες, αλλά είπε πως η ενδεχόμενη παραβίαση προκύπτει από το «σημείο οκτώ» της προειδοποίησης της Τουρκίας.

Οι σεισμικές έρευνες είναι μέρος των προπαρασκευαστικών εργασιών για ενδεχόμενες έρευνες υδρογονανθράκων.

Να σημειωθεί πως Αίγυπτος και Τουρκία έχουν ήδη ένα μεγάλο ανοιχτό μέτωπο στη Λιβύη, που έχει φτάσει ακόμη και στα όρια πολέμου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.