ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Στα πρόθυρα νέου lockdown;

15:48 - 02 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Γερμανία: Στα πρόθυρα νέου lockdown;
Από τα μέσα Ιουλίου αυξάνονται στη Γερμανία τα κρούσματα του νέου κορονοϊού ενώ, σύμφωνα με το ινστιτούτο λοιμωξιολογίας Ρόμπερτ Κοχ, τα 955 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το Σάββατο, αποτελούν τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό νέων μολύνσεων τους τελευταίους τρεις μήνες.

Ειδικότερα, η περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, σύμφωνα με την Deutsche Welle, εγκυμονεί τον κίνδυνο νέων περιορισμών, τροφοδοτώντας τη σχετική συζήτηση.

Η επιβολή ενός lockdown θα προκαλούσε μεγαλύτερες ζημιές απ’ ότι το πρώτο το Μάρτιο, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Γερμανικού Ινστιτούτου για την Έρευνα της Οικονομίας (DIW) Μαρσέλ Φράτζερ: Πολλές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν δυσχέρειες, έχουν υψηλά χρέη και σχεδόν καθόλου αποθεματικό.

Κανόνες προστασίας και πρόστιμα

Έναντι του κινδύνου ενός νέου lockdown πληθαίνουν οι φωνές πολιτικών αξιωματούχων που ζητούν την αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας.

Κάθετα αντίθετος με την χαλάρωση των μέτρων, όπως το ζητούσαν πάνω από 20.000 διαδηλωτές εχθές στο Βερολίνο, δηλώνει ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ. Όποιος υποτίμησε το κορωνοϊό διαψεύστηκε, τονίζει σε συνέντευξη του στην κυριακάτική Bild. Όπως εκτιμά, το δεύτερο κύμα εκδηλώθηκε, ήδη στη πράξη, στη Γερμανία. Συνεπώς, επιβάλλεται μεγαλύτερη προσοχή και μια άμεση και συνεπή αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αυτό θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ πρόστιμα και ποινές για εκείνους που δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα προστασίας από πρόθεση ή από αμέλεια. Γεγονός είναι ότι τα κρατίδια προβλέπουν πρόστιμα για παραβιάσεις των μέτρων προστασίας (φυσική απόσταση, χρήση μάσκας κ.ά.), στην πράξη όμως οι τοπικές αρχές επιδεικνύουν, μέχρι στιγμής, μεγάλη ανοχή.

 

Πηγή: Deutsche Welle

Τελευταία τροποποίηση στις 16:10 - 02 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.