ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντομπρόβσκις: Το σκάνδαλο Wirecard μπορεί να ανανεώσει την ευρωπαϊκή εποπτεία

18:07 - 02 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Ντομπρόβσκις: Το σκάνδαλο Wirecard μπορεί να ανανεώσει την ευρωπαϊκή εποπτεία
Το σκάνδαλο της Wirecard θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για την ανανέωση του τρόπου με τον οποίο η ΕΕ διενεργεί την οικονομική εποπτεία, δήλωσε o Λετονός αξιωματούχος Βάλντις Ντομπρόβσκις στους Financial Times την Κυριακή.

Σύμφωνα με τον Ντομπρόβσκις, η κατάρρευση της γερμανικής τεχνολογικής εταιρείας δείχνει ότι οι προηγούμενες προσπάθειες ενίσχυσης των χρηματοπιστωτικών οργάνων στις Βρυξέλλες ήταν «χαμένη ευκαιρία» και χρειάζονται περαιτέρω ώθηση, σύμφωνα με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την οικονομική πολιτική.

«Εξετάζουμε πώς μπορούμε να ενισχύσουμε το σύστημα για να αποφύγουμε τέτοιου είδους καταστάσεις από το να συμβούν ξανά», ανέφερε. Η ΕΕ εξετάζει επίσης ισχυρότερους κανονισμούς για τις ελεγκτικές επιτροπές, τόνισε ο Ντομπρόβσκις.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι προσπάθειες που ξεκίνησε εκείνος για την αναδιοργάνωση της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) το 2017, υποβαθμίστηκαν από τις εθνικές κυβερνήσεις.

Σημειώνεται πως η Wirecard υπέβαλε αίτημα πτώχευσης μετά τις αποκαλύψεις περί «μαύρης τρύπας» ύψους 1,9 δισ. ευρώ στους λογαριασμούς της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.