ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαγορά ύψους $16,4 δισ. της Varian από τη Siemens Helthineers Κύριο

19:23 - 02 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Εξαγορά ύψους $16,4 δισ. της Varian από τη Siemens Helthineers
Η εξαγορά της Varian Medical Systems, της αμερικανικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην κατασκευή ιατρικού εξοπλισμού και λογισμικού για την θεραπεία του καρκίνου, φαίνεται πως είναι στα άμεσα σχέδια της γερμανικής εταιρείας υπηρεσιών υγείας Siemens healthineers.

Σύμφωνα με το Reuters, το ύψος της συμφωνίας εκτιμάται ότι θα ανέρθει στα 16,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ειδικότερα, η Siemens Healthineers θα αποκτήσει όλες τις μετοχές της Varian, με τιμή εξαγοράς της κάθε μετοχής τα 177,50 δολάρια. Η τιμή θα γίνει τοις μετρητοίς και περιέχει premium 24% σε σχέση με το κλείσιμο της στο χρηματιστήριο την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και CEO της Varian, Dow Wilson, με την εξαγορά από την Siemens Healthineers η εταιρεία θα μπορεί να παρέχει περίθαλψη σε έναν μεγαλύτερο αριθμό ασθενών παγκοσμίως, ενώ οι εργαζόμενοι στην Varian θα έχουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες ως μέλη ενός μεγαλύτερου και παγκόσμιου οργανισμού.

Η συμφωνία, που η πρώτη αναφορά της έγινε από το Bloomberg, πρέπει πρώτα να εγκριθεί από τους μετόχους της Varian και από τις ρυθμιστικές αρχές. Η οριστικοποίηση της συμφωνίας αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο μισό του 2021.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:26 - 02 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.