ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Προθεσμία 45 ημερών στη Microsoft για το TikTok

09:28 - 03 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Προθεσμία 45 ημερών στη Microsoft για το TikTok
Περιθώριο 45 ημερών αποφάσισε να δώσει στην κινεζική ByteDance ο πρόεδρος των ΗΠΑ, για να διαπραγματευτεί την πώληση της εφαρμογής TikTok στην Microsoft, προκειμένου να μην αποκλειστεί από το αμερικανικό έδαφος.

Ειδικότερα, αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν πει πως η TikTok υπό την κινεζική μητρική της αποτελεί εθνικό κίνδυνο λόγω των προσωπικών δεδομένων που χειρίζεται. Ο κ. Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή πως σχεδιάζει να απαγορεύσει την TikTok στις ΗΠΑ αφού απέρριψε την ιδέα μιας πώλησής της στην Microsoft.

Ωστόσο, μετά από συζήτηση μεταξύ του κ. Τραμπ και του CEO της Microsoft Σατια Ναντέλλα, η εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Κυριακή πως θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για να αποκτήσει την TikTok από την ΒyteDance, και πως στοχεύει να καταλήξει σε συμφωνία έως τι 15 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters, ο Τραμπ άλλαξε γνώμη μετά από τις πιέσεις που δέχθηκε από ορισμένους συμβούλους του και από πολλούς από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Η απαγόρευση της TikTok θα αποξένωνε πολλούς από τους νεαρής ηλικίας χρήστες εν όψει των εκλογών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, ενώ πιθανότατα θα προκαλούσε κύμα νομικών προσφυγών.

Σύμφωνα με τις πηγές, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ΒyteDance και της Microsoft θα επιβλέπονται από την Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ, ένα αμερικανικό κυβερνητικό πάνελ που έχει το δικαίωμα να μπλοκάρει οποιαδήποτε συμφωνία.

Η Microsoft στην ανακοίνωσή της προειδοποίησε πως δεν είναι βέβαιο πως θα υπάρξει τελικά συμφωνία.

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, η ΒyteDance θα μεταφέρει τα κεντρικά της γραφεία στο Λονδίνο από το Πεκίνο, στο πλαίσιο συμφωνίας στην οποία κατέληξε με Bρετανούς υπουργούς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.