ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Άνοδος της κατασκευαστικής δραστηριότητας τον Ιούλιο

10:45 - 03 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Ισπανία: Άνοδος της κατασκευαστικής δραστηριότητας τον Ιούλιο
Σημάδια ανάκαμψης παρουσιάζει η κατασκευαστική δραστηριότητα στην Ισπανία τον Ιούλιο, μετά τη χειρότερη υποχώρηση των τελευταίων 12 ετών που κατέγραψε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των ισχυρών συνεπειών της στη μεσογειακή χώρα.

Ειδικότερα, ο δείκτης PMI κατασκευών της IHS Markit αυξήθηκε σε 53,5 τον Ιούλιο από 49,0 τον Ιούνιο, έχοντας υποχωρήσει στα 30,8 τον Απρίλιο κατά τη διάρκεια των περιορισμών στην οικονομική δραστηριότητα. Σημειώνεται πως οι προβλέψεις ανέμεναν μικρότερη άνοδο κατά 1,5 μονάδες.

Σύμφωνα με την έρευνα, η επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας από τα τέλη Ιουνίου, δείχνει ήδη τα πρώτα της αποτελέσματα, ωστόσο θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος προκειμένου να φανούν ουσιαστικά σημάδια ανάκαμψης.

Ο Δείκτης (PMI) είναι ένας σύνθετος δείκτης που είναι σχεδιασμένος για να παρέχει μια συνολική επισκόπηση της δραστηριότητας στον κατασκευαστικό τομέα και λειτουργεί ως βασικός δείκτης όλης της οικονομίας. Όταν αυτός ο δείκτης βρίσκεται κάτω από το 50, αυτό δείχνει ότι η κατασκευαστική οικονομία βρίσκεται σε πτώση ενώ όταν είναι πάνω από 50 σημαίνει επέκταση της κατασκευαστικής οικονομίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.