ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αισιοδοξία από τη μεταποιητική δραστηριότητα της ευρωζώνης

14:24 - 03 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Αισιοδοξία από τη μεταποιητική δραστηριότητα της ευρωζώνης
Ανοδικά για πρώτη φορά από τις αρχές του 2019 κινήθηκε τον Ιούλιο η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, καθώς η ζήτηση ανέκαμψε μετά την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία του IHS Markit, ο PMI μεταποίησης αυξήθηκε στις 51,8 μονάδες τον Ιούλιο από 47,4 μονάδες τον Ιούνιο. Είναι η πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2019 που ο δείκτης κινείται πάνω από το όριο των 50 μονάδων, που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Τα προκαταρκτικά στοιχεία έδειχναν τον δείκτη στις 51,1 μονάδες.

Ο δείκτης που καταγράφει την παραγωγή έκανε άλμα στις 55,3 μονάδες από 48,9 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2018, ενώ ο δείκτης απασχόλησης αυξήθηκε ελαφρώς στις 42,9 μονάδες από 41,3.

«Τα εργοστάσια της ευρωζώνης ανακοίνωσαν ένα πολύ θετικό ξεκίνημα του γ’ τριμήνου, με την παραγωγή να αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δυο ετών, λόγω της ενθαρρυντικής αύξησης της ζήτησης», σχολίασε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.

«Η ανάπτυξη των νέων παραγγελιών, μάλιστα, ξεπέρασε την παραγωγή, υποδηλώνοντας πως τον Αύγουστο μπορεί να υπάρξει περαιτέρω αύξηση της παραγωγής».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.