ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ok» Τραμπ στη Microsoft για την αγορά της Tik Tok

21:19 - 03 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
«Ok» Τραμπ στη Microsoft για την αγορά της Tik Tok
Την προφορική του έγκριση για την εξαγορά των επιχειρήσεων στις ΗΠΑ της κινεζικής εφαρμογής Tik Tok από τη Microsoft, έδωσε τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, αν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες την ByteDance, μητρική της Tik Tok και τη Microsoft, τότε η δημοφιλής εφαρμογή θα σταματήσει την δραστηριότητα της επί αμερικανικού εδάφους. 

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και καιρό ο Λευκός Οίκος, αλλά και κορυφαίοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης, έχουν εκφράσει ανοικτά τους φόβους τους για την δημοφιλή εφαρμογή την οποία χρησιμοποιούν εκατομμύρια νέοι στις ΗΠΑ.

Η δήλωση του Τραμπ ξεκαθαρίζει το μέχρι πρότινος «θολό τοπίο» σχετικά με την πώληση της εφαρμογής που είχε δημιουργηθεί στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, o Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, Στίβεν Μνούτσιν, τάσσονται υπέρ της πώλησης της Tik Tok στη Microsoft. Από την άλλη πλευρά, ο σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ επί εμπορικών θεμάτων, Πίτερ Ναβάρο θεωρεί ότι η πώληση της Tik Tok δεν θα λύσει το πρόβλημα.

Με τα μέχρις στιγμής δεδομένα, η Microsoft πρέπει να παρουσιάσει ένα σχέδιο εξαγοράς ως τις 15 Σεπτεμβρίου για τις επιχειρήσεις της Tik Tok στις ΗΠΑ αλλά και στην Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Καναδά. Ο αξιωματούχος της Microsoft Νάτγια Ναντέλα δήλωσε ότι ο σκοπός της εταιρείας είναι να «καθησυχάσει τον Λευκό Οίκο» και να εξασφαλίσει ότι «τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων Αμερικανών θα είναι στο εξής απόλυτα προστατευμένα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.