ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Μειώθηκαν κατά 90.000 οι άνεργοι τον Ιούλιο

12:12 - 04 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Ισπανία: Μειώθηκαν κατά 90.000 οι άνεργοι τον Ιούλιο
Την πρώτη πτώση της ανεργίας από τον Φεβρουάριο, κατέγραψε η Ισπανία τον Ιούλιο, αφού όλο και περισσότερες επιχειρήσεις άρχισαν να ανοίγουν εκ νέου μετά από μήνες κλεισίματος λόγω lockdown.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, όπως ανακοινώθηκαν την Τρίτη, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων μειώθηκε κατά 2,33% τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ή κατά 89.849 ανέργους, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση για τον μήνα Ιούλιο από το 1997.

Παρ'όλα αυτά, σύμφωνα με το Reuters, 3,77 εκατ. άνθρωποι παραμένουν άνεργοι σε όλη τη χώρα ενώ συνολικά, καταγράφηκαν 761.601 περισσότεροι άνεργοι τον Ιούλιο σε σχέση με τον ίδιο μήνα τη περσινή χρονιά.

Η ανεργία υποχώρησε σε όλους τους τομείς εκτός από τη γεωργία, στην οποία σημείωσε αύξηση 5,9% λόγω του τέλους της εποχής συγκομιδής φρούτων.

Ο αριθμός των ανέργων είχε αυξηθεί τον Ιούνιο κατά 0,13%, παρά το γεγονός ότι το lockdown σε εθνικό επίπεδο είχε λήξει.

Σημειώνεται πως το ποσοστό της ανεργίας στην Ισπανία αυξήθηκε στο 15,33% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας, με πολλούς περισσότερους ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους στην πανδημία του κορονοϊού να μην περιλαμβάνονται στα στατιστικά στοιχεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.