ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί κατέβασε το Facebook ανάρτηση του Τραμπ

11:45 - 06 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Γιατί κατέβασε το Facebook ανάρτηση του Τραμπ
Μετά το Twitter που χαρακτήριζε ως αναξιόπιστες ορισμένες αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ ήρθε η σειρά του facebook να παρέμβει στη δράση του προέδρου στα social media.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι απέσυρε βίντεο που μεταφορτώθηκε στη σελίδα του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, διότι «παραβίαζε τον κανονισμό χρήσης όσον αφορά την επικίνδυνη παραπληροφόρηση» για την πανδημία του κορωνοϊού.

Επρόκειτο για συνέντευξη του μεγιστάνα στο συντηρητικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, κατά τη διάρκεια της οποίας ο αρχηγός του κράτους διαβεβαίωνε ότι τα παιδιά πρακτικά δεν μολύνονται από τον νέο κορονοϊό.

Το επίμαχο απόσπασμα συνέντευξης του Τραμπ στο Fox News, εικονίζει τον πρόεδρο των ΗΠΑ να λέει πως τα παιδιά έχουν «σχεδόν πλήρη» ανοσία στον SARS-CoV-2.

Εν τω μεταξύ, η διαχείριση του Twitter απαγόρευσε για κάποια ώρα χθες Τετάρτη στην ομάδα που διεξάγει την προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να κάνει αναρτήσεις στον επίσημο λογαριασμό της στην υπηρεσία (@TeamTrump), ωσότου να διαγράψει μία που περιείχε βίντεο από τηλεοπτική συνέντευξη του μεγιστάνα, στην οποία ο Τραμπ διατεινόταν ότι τα παιδιά πρακτικά δεν μολύνονται από τον κορωνοϊό.

Η ανάρτηση «παραβίαζε τους κανόνες του Twitter για την παραπληροφόρηση σχετικά με την COVID-19. Ο κάτοχος του λογαριασμού όφειλε να αποσύρει το tweet προτού να μπορέσει να κάνει νέες αναρτήσεις», εξήγησε εκπρόσωπος της καλιφορνέζικης εταιρείας.

Η ομάδα του Τραμπ αντέδρασε κατηγορώντας τις εταιρείες στις οποίες ανήκουν οι δύο δημοφιλείς ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης πως εμφορούνται από «προκατάληψη» εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ. «Οι εταιρίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι κριτές της αλήθειας», σχολίασε η Κόρτνι Παρέλα, εκπρόσωπος της εκστρατείας.

Οι Δημοκρατικοί από την πλευρά τους καταγγέλλουν ότι οι ιστότοποι δεν παρεμβαίνουν πιο αυστηρά για την αφαίρεση εμπρηστικού περιεχομένου, που κατ’ αυτούς παραπληροφορεί ή υποκινεί το μίσος.
 
Για παράδειγμα μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν ο Τραμπ έκανε αναρτήσεις στις οποίες υποκινούσε την αστυνομική βία έναντι των διαδηλωτών και το facebook δεν παρενέβη.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.