ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βηρυτός: Παγώνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί αξιωματούχων του λιμανιού

21:07 - 06 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Βηρυτός: Παγώνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί αξιωματούχων του λιμανιού
Η Κεντρική Τράπεζα του Λιβάνου αποφάσισε την Πέμπτη το πάγωμα των λογαριασμών των επικεφαλής του λιμένα της Βηρυτού και των τελωνείων, καθώς και άλλων πέντε προσώπων, μετά τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στην πρωτεύουσα την Τρίτη.

Η οδηγία της Κεντρικής Τράπεζα, σύμφωνα με το Reuters, φέρει ημερομηνία 6 Αυγούστου και προέρχεται από την ειδική ερευνητική επιτροπή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Η απόφαση αυτή θα σταλεί σε όλες τις τράπεζες και τα οικονομικά ιδρύματα του Λιβάνου, καθώς επίσης και στον Εφέτη Γενικό Εισαγγελέα.

Το πάγωμα και η άρση του τραπεζικού απορρήτου θα ισχύσουν για τους λογαριασμούς που συνδέονται έμμεσα ή άμεσα με τον γενικό διευθυντή του λιμένος της Βηρυτού Χασάν Κοραϊτέμ, τον γενικό διευθυντή των τελωνείων Μπάντρι Ντάχερ και άλλους νυν και πρώην αξιωματούχους αυτών των δύο υπηρεσιών.

Ο Κοραϊτέμ και ο Ντάχερ έχουν πει σε λιβανέζικα τηλεοπτικά κανάλια ότι τα τελευταία χρόνια είχαν σταλεί πολλές επιστολές στις δικαστικές αρχές, με αίτημα να απομακρυνθεί από το λιμάνι η νιτρική αμμωνία που φυλασσόταν σε μια αποθήκη και εξερράγη την Τρίτη καταστρέφοντας μεγάλο μέρος της πόλης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.