ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σουνάκ: Εφικτή μια εμπορική συμφωνία Βρετανίας- ΕΕ τον Σεπτέμβριο

10:29 - 07 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Σουνάκ: Εφικτή μια εμπορική συμφωνία Βρετανίας- ΕΕ τον Σεπτέμβριο
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, πιστεύει πως Βρετανία και ΕΕ μπορούν τελικά να καταλήξουν σε μία αποδεκτή και από τις δύο πλευρές εμπορική συμφωνία.

Ο υπουργός ανέφερε συγκεκριμένα στο Sky News ότι συνεχίζει να πιστεύει πως είναι δυνατή μια εμπορική συμφωνία μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Σεπτέμβριο.

"Σε ό,τι αφορά το Brexit, όπως θα ακούσατε (...) συνεχίζουμε να είμαστε σίγουροι πως είναι εφικτό να κλείσουμε συμφωνία τον Σεπτέμβριο", δήλωσε ο υπουργός.

Η Βρετανία δεν θα διστάσει να προσθέσει περισσότερες χώρες στον κατάλογο της καραντίνας, δήλωσε ακόμα ο υπουργός Οικονομικών, ερωτηθείς για το εάν η Γαλλία θα μπορούσε να ενταχθεί, όπως και η Ισπανία, στη λίστα με τα κράτη οι ταξιδιώτες από τις οποίες είναι υποχρεωμένοι να τίθενται σε απομόνωση μετά την άφιξή τους.

"Εάν χρειάζεται να προχωρήσουμε σε μέτρα όπως είδατε το βράδυ, φυσικά και δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε", είπε ο Σουνάκ στο Sky News.

Η Βρετανία ανακοίνωσε χθες βράδυ ότι οι επισκέπτες που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Βέλγιο, την Ανδόρα και τις Μπαχάμες θα είναι υποχρεωμένοι να τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.