ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση στον Λίβανο

18:13 - 10 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Παραιτήθηκε η κυβέρνηση στον Λίβανο
Οι κοινωνικές αναταράξεις που προκάλεσε η τρομακτική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού οδηγεί σε παραίτηση την κυβέρνηση του Λιβάνου.

Η κυβέρνηση του Χασάν Ντιάμπ στον Λίβανο, παραιτήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας της χώρας, Χαμάντ Χασάν, μετά από συνάντηση που είχε με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ακόμη, ο αξιωματούχος πρόσθεσε πως ο Λιβανέζος πρωθυπουργός, θα μεταβεί στο προεδρικό παλάτι για να ενημερώσει επίσημα τον πρόεδρο της χώρας, Μισέλ Άουν για την παραίτηση της κυβέρνησης.

Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από τις πολυήμερες διαμαρτυρίες και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας, με αφορμή την φονική έκρηξη στη Βηρυτό.

Όπως αναφέρεται, ο κ. Ντιάμπ και το υπουργικό του συμβούλιο, θα παραμείνουν προσωρινά στα πόστα τους, μέχρι να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση.

Η πολύνεκρη έκρηξη οδήγησε σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις το Σαββατοκύριακο, ενώ το Σάββατο σημειώθηκαν επεισόδια με έναν νεκρό αστυνομικό και πάνω από 700 τραυματίες, τόσο διαδηλωτές όσο και αξιωματικούς των δυνάμεων ασφαλείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.