ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ και ΝΑΤΟ το ίδιο «Συνδικάτο»!

12:23 - 11 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
ΕΕ και ΝΑΤΟ το ίδιο «Συνδικάτο»!
Μυστικές συναντήσεις, μεταξύ του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ Borell (φωτο) και του ΓΓ του ΝΑΤΟ, με στόχο τη διατήρηση και ενίσχυση της συνεργασίας των δύο Οργανισμών, αποκαλύπτει, με σημερινή του απάντηση, ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Προκληθείς από ερωτήσεις σωρείας ευρωβουλευτών, ο Αντιπρόεδρος Borell θεωρεί χρέος του να παραθέσει όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πως η συνεργασία ΕΕ-ΝΑΤΟ, παραμένει διαχρονικά σταθερή, περιλαμβάνοντας, μάλιστα, 74 κοινές δράσεις!

Τονίζει, μάλιστα, ότι η πανδημία υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της στρατηγικής ΕΕ-ΝΑΤΟ, γεγονός που συνομολογήθηκε σε διμερείς συναντήσεις ανάμεσα στον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μπορέλ και στον ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Αποκαλύπτει, συγκεκριμένα ότι, οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν, τον Δεκέμβριο του 2019 και τον Μάρτιο του 2020 στο Ζάγκρεμπ.

Ο Επίτροπος, ωστόσο, αναφέρει ότι, τους τελευταίους μήνες και εξαιτίας του COVID-19, οι φυσικές συναντήσεις μεταξύ των δύο περιορίστηκαν αλλά, όπως διαβεβαιώνει, είχαν τακτική τηλεφωνική επικοινωνία από το αρχικό στάδιο της πανδημίας, με σκοπό τον συντονισμό των προσπαθειών των δύο οργανισμών.

Τέλος ο Επίτροπος αποκαλύπτει ότι, τον Ιούλιο του 2020, συμμετείχε, μαζί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε ένα ανεπίσημο δείπνο που διοργάνωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Για να μην μείνει δε καμία αμφιβολία ότι, ΕΕ και ΝΑΤΟ έχουν την ίδια «οπτική» αλλά και τις ίδιες «θέσεις» σ’ όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την Ευρώπη και τον κόσμο, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν τονίζει πως , οι επαφές αυτές συνέβαλαν στην ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης και στη διασφάλιση της διαφάνειας μεταξύ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και παρείχαν περαιτέρω ώθηση για την ενίσχυση της συνεργασίας τους.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.