ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακάρ: Η «Γαλάζια Πατρίδα» περιλαμβάνει και την Κύπρο

18:17 - 11 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Ακάρ: Η «Γαλάζια Πατρίδα» περιλαμβάνει και την Κύπρο
Τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, είχε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακάρ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ο κ. Ακάρ πληροφορήθηκε σχετικά με τις τρέχουσες δραστηριότητες που εκτυλίσσονται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στη σεισμική έρευνα που κάνει η χώρα του μέσω της NAVTEX που εξέδωσε και υπενθύμισε ότι το σεισμικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis συνοδεύτηκε και προστατεύθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας.

Ακόμη, ο κ. Ακάρ τόνισε ότι ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τη δικαιοδοσία στα χωρικά ύδατα.

Όπως τόνισε ο υπουργός Άμυνας: «Η Τουρκία έχει την αποφασιστικότητα, τη θέληση και την ικανότητα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στη Γαλάζια Πατρίδα της που περιλαμβάνει και την Κύπρο».

Στη συνέχεια, μάλιστα, πρόσθεσε πως στην ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», ενώ διεμήνυσε πως «δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στην περιοχή».

Τελευταία τροποποίηση στις 18:29 - 11 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.