ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Oruc Reis: Είμαστε εντός της τουρκικής ΑΟΖ

17:29 - 11 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Η ένταση στα ελληνοτουρκικά κλιμακώνεται, μετά και την απάντηση Τούρκων κυβερνητών στην ελληνική πλευρά σχετικά με τις τουρκικές φρεγάτες και το Oruc Reis.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στα μηνύματα που εκπέμπουν διαρκώς οι ελληνικές φρεγάτες προς τους Τούρκους, ότι δηλαδή πρέπει να αποχωρήσουν από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis και τα συνοδευτικά τουρκικά πλοία, οι κυβερνήτες των τουρκικών φρεγατών απαντούν ότι βρίσκονται εντός της «τουρκικής υφαλοκρηπίδας».

Όπως αναφέρει η Δημόσια Τηλεόραση, οι κυβερνήτες των τουρκικών πλοίων απαντούν στους Έλληνες κυβερνήτες ότι δεν πλέουν εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά «εντός της τουρκικής ΑΟΖ», άρα «θα πρέπει εκείνοι να εξέλθουν από την τουρκική ΑΟΖ».

Παράλληλα, το τουρκικό σεισμογραφικό Oruc Reis κινείται για δεύτερη ημέρα εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας υπό τη στενή παρακολούθηση των ελληνικών πολεμικών πλοίων.

Μάλιστα, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος κινείται με δυτική κατεύθυνση προς τη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Καρπάθου με μικρή ταχύτητα.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.