ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fed: Η πλημμελής διαχείριση του ιού παρατείνει την οικονομική ύφεση

18:49 - 12 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Fed: Η πλημμελής διαχείριση του ιού παρατείνει την οικονομική ύφεση
Απαισιόδοξος για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Fed της Βοστώνης, Eric Rosengren, τονίζοντας ότι η ανάκαμψη εξαρτάται από τον έλεγχο του κορωνοϊού, ωστόσο πολλές πολιτείες έχουν αποτύχει στη διαχείριση της πανδημικής κρίσης.

«Οι περιορισμένες ή πλημμελείς προσπάθειες των πολιτειών να ελέγξουν τον θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και παρατείνουν την οικονομική ύφεση» δήλωσε ο Rosengren μέσω τηλεδιάσκεψης στο Εμπορικό Επιμελητήριο South Shore στη Μασαχουσέτη.

Όπως είπε, ο ιός έχει οδηγήσει σε επιβράδυνση, η οποία αποτιμάται από οικονομικά δεδομένα υψηλής συχνότητας.

Αυτή η επιβράδυνση, πρόσθεσε, είναι πιθανό να συνεχιστεί, με αποτέλεσμα ο αυξανόμενος αριθμός προσωρινών απολύσεων να μετατραπεί σε μόνιμες απώλειες θέσεων εργασίας, παρά τη σημαντική παρέμβαση των αρχών σε δημοσιονομικό και νομισματικό επίπεδο.

Ο Rosengren υπερασπίστηκε επίσης το Main Street Lending Programme της ομοσπονδιακής τράπεζας, ένα σύνολο μέτρων έκτακτης ανάγκης που διαχειρίζεται η Boston Fed.

«Κάποιοι φαίνεται πρόθυμοι να πουν ότι η μέτρια αρχική αποτελεσματικότητα του Main Street αποτελεί ένδειξη αποτυχίας. Διαφωνώ απολύτως. Χρειάζεται χρόνος» κατέληξε ο Rosengren.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.