ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Αίγυπτος χαιρετίζει τη συμφωνία Ισραήλ-ΗΑΕ

20:28 - 13 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Η Αίγυπτος χαιρετίζει τη συμφωνία Ισραήλ-ΗΑΕ
Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ισραήλ σχετικά με την κανονικοποίηση των σχέσεών τους, η οποία περιλαμβάνει και την αναστολή της περαιτέρω προσάρτησης παλαιστινιακών εδαφών, εξέφρασε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

«Παρακολούθησα με ενδιαφέρον και εκτίμηση την κοινή ανακοίνωση των ΗΠΑ, των ΗΑΕ και του Ισραήλ για το σταμάτημα της ισραηλινής προσάρτησης παλαιστινιακών εδαφών και την ανάληψη δράσης για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Εκτιμώ τις προσπάθειες εκείνων που ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας τη συμφωνία για την επίτευξη ευημερίας και σταθερότητας στην περιοχή μας», πρόσθεσε.

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ΗΠΑ, Ισραήλ και ΗΑΕ, σημειώνεται πως οι ηγέτες τους συμφώνησαν «στην πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων».

«Η ιστορική διπλωματική εξέλιξη θα προωθήσει την ειρήνη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και είναι μια απόδειξη της διπλωματίας και του οράματος των τριών ηγετών και του θάρρους των ΗΑΕ και του Ισραήλ να χαράξουν μια νέα πορεία που θα ξεκλειδώσει το μεγάλο δυναμικό της περιοχής», υπογραμμίζεται στο κείμενο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.