ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Κάμψη των λιανικών πωλήσεων τον Ιούλιο

09:26 - 14 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Κίνα: Κάμψη των λιανικών πωλήσεων τον Ιούλιο
Πτωτικά κινήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας τον Ιούλιο, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για μέτρια αύξησή τους, καθώς οι καταναλωτές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου δεν κατάφεραν να αποβάλουν την επιφυλακτικότητά τους για τον κορονοϊό, την ίδια ώρα που η ανάκαμψη του τομέα των εργοστασίων προσπαθεί να αποκτήσει δυναμική, μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν πτώση 1,1% σε ετήσια βάση, έναντι πρόβλεψης για άνοδό τους 0,1%. Πρόκειται για τον έβδομο συνεχόμενο μήνα που οι λιανικές πωλήσεις της Κίνας κινούνται πτωτικά. Τον Ιούνιο είχαν σημειώσει πτώση 1,8%.

Η μείωση των πωλήσεων ήταν ευρεία, καθώς τόσο ο τομέας των ενδυμάτων και καλλυντικών, όσο και των οικιακών συσκευών και επίπλων, επιδεινώθηκαν σε σχέση με τον Ιούνιο. Αντιθέτως, οι πωλήσεις αυτοκινήτων εκτινάχθηκαν κατά 12,3%, μετά την πτώση 8,2% που είχαν καταγράψει τον προηγούμενο μήνα.

Εν τω μεταξύ, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Ιούλιο κατά 4,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, χαμηλότερα του 5,1% που ανέμεναν οι αναλυτές.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.