ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ενοχλημένο από τη συμφωνία ΗΑΕ με το Ισραήλ

10:11 - 14 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Ενοχλημένο από τη συμφωνία ΗΑΕ με το Ισραήλ
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε σήμερα πως η ιστορία και η συνείδηση των λαών της περιοχής δεν θα ξεχάσουν και δεν θα συγχωρέσουν ποτέ την «υποκριτική συμπεριφορά» των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που κατέληξαν σε συμφωνία με το Ισραήλ.

Σε γραπτή ανακοίνωση το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως ο παλαιστινιακός λαός και η παλαιστινιακή κυβέρνηση σωστά επιδεικνύουν ισχυρή αντίδραση απέναντι στη συμφωνία, που θα οδηγήσει σε πλήρη εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στα ΗΑΕ και το Ισραήλ.

Θυμίζουμε πως το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατέληξαν την Πέμπτη σε μια ιστορική ειρηνευτική συμφωνία που θα οδηγήσει στην πλήρη εξομάλυνση των διπλωματικών σχέσεων τους.

Βασικό σημείο της συμφωνίας προϋποθέτει τη συναίνεση του Ισραήλ να αναστείλει την επέκταση της κυριαρχίας του σε περιοχές της Δυτικής Όχθης τις οποίες συζητούσε να προσαρτήσει. O Νετανιάχου ξεκαθάρισε βέβαια πως αυτό το σχέδιο δεν ακυρώνεται, απλώς "παγώνει".

Υπάρχουν βέβαια και οικονομικά κίνητρα που ένωσαν τις δύο χώρες. Αντιπροσωπείες του Ισραήλ και των ΗΑΕ θα συναντηθούν τις επόμενες εβδομάδες για να υπογράψουν διμερείς συμφωνίες στους τομείς των επενδύσεων, του τουρισμού, της ασφάλειας, των τηλεπικοινωνιών, των απευθείας πτήσεων και άλλων.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:22 - 14 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.