ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Πάνω από τις 3.600 μονάδες ο S&P 500

15:38 - 14 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Goldman Sachs: Πάνω από τις 3.600 μονάδες ο S&P 500
Σε έκθεσή της για το μεγαλύτερο χρηματιστήριο του πλανήτη, τη Wall Street, ο επενδυτικός οίκος Goldman Sachs επισημαίνει πως οι μετοχές στις ΗΠΑ πιθανότατα έχουν περισσότερες δυνάμεις για άνοδο, καθώς επηρεάζονται από τις βελτιωμένες προοπτικές ανάπτυξης και την προσδοκία για την παραγωγή εμβολίων Covid-19 σύντομα.

Ειδικότερα, ο S&P 500 θα μπορούσε να ξεπεράσει τις 3.600 μονάδες, γράφουν οι στρατηγικοί αναλυτές της Goldman Sachs, Ντομινίκ Γουίλσον και Βίκο Τσανγκ. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί εάν επικρατήσει η «συγκριτικά πιο αισιόδοξη» πρόβλεψη για την ανάπτυξη των ΗΠΑ στα σενάρια της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας και οι πραγματικές αποδόσεις ομολόγων κινηθούν υψηλότερα.

«Υπάρχει ακόμη περιθώριο για την αύξηση των τιμών στα αμερικανικά χρηματιστήρια, με δεδομένη την πρόβλεψη για την παραγωγή εμβολίου σύντομα», ανέφερε το σημείωμα. «Οι βελτιωμένες κυκλικές προοπτικές της οικονομίας θα μπορούσαν να ωθήσουν υψηλότερα τις πραγματικές αποδόσεις των ομολόγων και να οδηγήσουν σε αύξηση των τιμών των μετοχών».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο S&P 500 έχει αυξηθεί κατά 51% από τα χαμηλά του στις 23 Μαρτίου, καθώς οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες διογκώνουν τη ρευστότητα στις οικονομίες παγκοσμίως για να μετριάσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.