ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός-Κύπρος: 13 νέα κρούσματα

18:40 - 14 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Δεκατρία νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, εντοπίστηκαν την Παρασκευή (14/08) στην Κύπρο, από σύνολο 2,960 εργαστηριακών διαγνώσεων.
Συγκεκριμένα, εννέα κρούσματα προέκυψαν μέσω ιχνηλάτισης εκ των οποίων τα έξι προχώρησαν στη διεξαγωγή τεστ μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας. 
 
Αναλυτικά:
 
-Τα 2 άτομα έκαναν το τεστ ιδιωτικά και είναι από το cluster του πάρτι που έγινε τις προηγούμενες μέρες. Με τα σημερινά κρούσματα, έχουν μολυνθεί με τον ιό 10 άτομα από αυτό το cluster.
-Τα 3 άτομα έκαναν το τεστ ιδιωτικά και είναι επαφές συναδέλφου τους που ανακοινώθηκε ως κρούσμα χθες. Σύνολο στο cluster αυτό είναι 4 άτομα.
-Ένα άτομο έκανε το τεστ ιδιωτικά και είναι επαφή συναδέλφου του που ανακοινώθηκε χθες.
-Ένα άτομο μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης και είναι επίσης συνάδελφος με το πιο πάνω κρούσμα . Το σύνολο από το συγκεκριμένο cluster είναι 3 άτομα.
-Τα άλλα 2 άτομα είναι επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον άλλων κρουσμάτων.
 
Ένα κρούσμα εντοπίστηκε από ιδιωτική πρωτοβουλία. Το άτομο έκανε το τεστ ιδιωτικά λόγω εισαγωγής του σε νοσηλευτήριο για θεραπεία.
 
Δύο κρούσματα εντοπίστηκαν σε πτήσεις. Πρόκειται για 2 άτομα που ήρθαν από Ουγγαρία (Κατηγορία Α) στις 13/8. Εντοπίστηκαν από τον δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε στη πτήση τους.
 
Το τελευταίο κρούσμα αφορά μετανάστη που βρίσκεται στο κέντρο φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά και θα μεταφερθεί στο Eden.
 
Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:
 
-Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 10,000 ατόμων, διεκπεραιώθηκαν 247 εργαστηριακές διαγνώσεις,
-Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, ολοκληρώθηκαν 27 εργαστηριακές διαγνώσεις,
-Από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, διεκπεραιώθηκαν 102 εργαστηριακές εξετάσεις, και
-Από δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, διεκπεραιώθηκαν 35 εργαστηριακές εξετάσεις.
 
Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1,318.
 
Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρεις ασθενείς, εκ των οποίων ο ένας στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.