ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Η Μέρκελ ζήτησε να μαλακώσουμε το κλίμα με την Ελλάδα

21:58 - 14 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Η Μέρκελ ζήτησε να μαλακώσουμε το κλίμα με την Ελλάδα
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη συνομιλία που είχε με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, γερμανικό αίτημα είναι η τουρκική πλευρά να μαλακώσει το κλίμα με την Ελλάδα, τονίζοντας πως συμφώνησε ώστε να δημιουργηθεί μία διαδικασία διαλόγου σε ασφαλές περιβάλλον.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber, ο Ερντογάν ανέφερε πως κατά την συνομιλία του με την κ. Μέρκελ, η τελευταία του ζήτησε να μαλακώσει το κλίμα με την Ελλάδα το χρονικό διάστημα 23 με 28 Αυγούστου ώστε να δημιουργηθεί μία διαδικασία διαλόγου μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον χωρίς εντάσεις.

«Εμείς συμφωνήσαμε» συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ενώ πρόσθεσε πως η καγκελάριος της Γερμανίας συνομίλησε για το ίδιο θέμα και με τον Έλληνα πρωθυπουργό. «Εύχομαι να τον φέρει στην γραμμή που μας ανέφερε η καγκελάριος», κατέληξε ο Ερντογάν.

Νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος μετά το πέρας της προσευχής της Παρασκευής, σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης μίλησε για την ένταση με την Ελλάδα και αναφερόμενος στις αιτιάσεις της Άγκυρας για παρενόχληση ενός από τα σκάφη συνοδείας του Oruc Reis, της φρεγάτας Kemal Reis από την ελληνική πλευρά, διαμήνυσε ότι «δεν θα αφήσουμε την παραμικρή επιθετική ενέργεια κατά πλοίων μας αναπάντητη. Η Τουρκία θα απαντήσει με πολλαπλάσιο τρόπο. Το 'Kemal Reis έδωσε την κατάλληλη απάντηση. To 'Oruc Reis' θα συνεχίσει τις έρευνες μέχρι τις 23 Αυγούστου».

Νέες απειλές υπήρξαν και από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά από τη συνάντησή του με τον Ελβετό ομόλογό του. Όπως είπε, η Ελλάδα δεν θα πρέπει να προκαλέσει το Oruc Reis όπως έκανε προηγουμένως, καθώς αν συμβεί κάτι τέτοιο θα υπάρξει αντίδραση. Παράλληλα, για άλλη μια φορά ο Τσαβούσογλου ζήτησε από τους Ευρωπαίους να μην «καλομαθαίνουν» την Ελλάδα και να στηρίξουν τη διπλωματία και την κοινή λογική.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:12 - 15 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.