ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιαβούζ: Νέα Navtex για γεωτρήσεις στη κυπριακή ΑΟΖ

22:02 - 15 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Γιαβούζ: Νέα Navtex για γεωτρήσεις στη κυπριακή ΑΟΖ
Νέα Navtex εξέδωσε το Σάββατο η Τουρκία, αυτή την φορά για γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις αντιδράσεις για τις προκλητικές της ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η νέα Navtex παρατείνει στην ουσία τις γεωτρήσεις που επιχειρεί το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ εντός της κυπριακής ΑΟΖ, στην οποία και βρίσκεται από τα τέλη Ιουλίου.

Ειδικότερα, με την νέα αυτή κίνηση, η παράνομη γεώτρηση του τουρκικού γεωτρύπανου παρατείνεται για περίπου ένα ακόμη μήνα, καθώς η Navtex έχει διάρκεια από τις 18 Αυγούστου έως και τις 20 Σεπτεμβρίου.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι όσο το μήνυμα από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένει θολό και δεν υπάρχει μια δυναμική παρέμβαση και απάντηση στις τουρκικές ενέργειες, τόσο αυτό θα ευνοεί κινήσεις σαν τις παραπάνω, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις πότε της Ελλάδας και πότε της Κύπρου.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαμηνύει πως το Oruc Reis θα συνεχίσει τις έρευνες μέχρι τις 23 Αυγούστου, απειλώντας παράλληλα πως δε θα διστάσει να απαντήσει στην παραμικρή παρενόχληση του ερευνητικού της πλοίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.