ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προς εξέταση το ενδεχόμενο απονομής χάριτος στον Σνόουντεν

11:29 - 16 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Προς εξέταση το ενδεχόμενο απονομής χάριτος στον Σνόουντεν
Το σενάριο απονομής χάριτος στον Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην υπάλληλο των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ που κατηγορείται για κατασκοπεία, έθεσε επί τάπητος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά και άλλοι πιστεύουν ότι έκανε κάποια άσχημα πράγματα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ερωτηθείς δε για το ενδεχόμενο απονομής χάριτος, ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. «Θα το κοιτάξω πολύ σοβαρά» απάντησε, χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έντουαρντ Σνόουντεν βρίσκεται αυτοεξόριστος στη Ρωσία από το 2013.

Είχαν προηγηθεί οι αποκαλύψεις του ίδιου περί ενός προγράμματος μαζικής παρακολούθησης των επικοινωνιών και του διαδικτύου από τις αμερικανικές υπηρεσίες.

Για τις παραπάνω αποκαλύψεις, η αμερικανική δικαιοσύνη έχει ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον του Σνόουντεν για τα αδικήματα της κατασκοπείας και της κλοπής κρατικών μυστικών πληροφοριών.

Μάλιστα, εφόσον δικαστεί, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο φυλάκισης έως και 30 έτη. Πάντως, ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά το παρελθόν, έχει χαρακτηρίσει τον Σνόουντεν ως «τελείως προδότη». 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:15 - 16 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.