ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιαβούζ: Αντι-Navtex από την Κύπρο για το τεμάχιο 6

11:39 - 16 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Γιαβούζ: Αντι-Navtex από την Κύπρο για το τεμάχιο 6
Αντι-Νavtex εξέδωσε η Κύπρος σε χθεσινή Navtex της Τουρκίας, με την οποία παρατείνει την παρουσία του Γιαβούζ στο τεμάχιο 6 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το sigmalive, με αντι-Navtex, που εκδόθηκε από το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, στη Λάρνακα, η Κυπριακή Δημοκρατία ειδοποιεί ότι η Navtex, που εξέδωσε η Τουρκία αφορά «μη εξουσιοδοτημένη και παράνομη δραστηριότητα του πλοίου γεώτρησης Γιαβούζ και των υποστηρικτικών προς αυτό πλοία στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και την υφαλοκρηπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Αυτή η ενέργεια, προστίθεται, «αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, επηρεάζει τις διαδικασίες θαλάσσιας ασφάλειας και είναι επίσης ποινικό αδίκημα σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο η Τουρκία εξέδωσε νέα Navtex, με την οποία παρατείνει τις γεωτρήσεις που επιχειρεί το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ εντός της κυπριακής ΑΟΖ, στην οποία και βρίσκεται από τα τέλη Ιουλίου.

Ειδικότερα, με την νέα αυτή κίνηση, η παράνομη γεώτρηση του τουρκικού γεωτρύπανου παρατείνεται για περίπου ένα ακόμη μήνα, καθώς η Navtex έχει διάρκεια από τις 18 Αυγούστου έως και τις 20 Σεπτεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.