ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ετοιμότητα η Μόσχα για να στηρίξει στρατιωτικά τη Λευκορωσία

15:48 - 16 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Σε ετοιμότητα η Μόσχα για να στηρίξει στρατιωτικά τη Λευκορωσία
«Η Μόσχα είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια στο Μινσκ, εφόσον χρειαστεί, στο πλαίσιο της Οργάνωσης του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας».

Αυτό μετέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, στον Λευκορώσο ηγέτη, Αλεξάντερ Λουκασένκο, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Κυριακή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Στην ίδια ανακοίνωση, την οποία επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Κρεμλίνο ανέφερε ότι στη Λευκορωσία ασκούνται εξωτερικές πιέσεις, χωρίς να διευκρινίσει από ποιον.

«Οι αρχηγοί των κρατών είχαν ουσιώδεις συνομιλίες για όλα τα ζητήματα. Οι ηγέτες των χωρών επιβεβαίωσαν και πάλι τη συμφωνία τους ότι στην περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί, όσον αφορά τις εξωτερικές απειλές, οι πλευρές θα αντιδράσουν από κοινού και σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το Σύμφωνο Συλλογικής Ασφάλειας», μετέδωσε από την πλευρά του το λευκορωσικό πρακτορείο BelTA, επικαλούμενο την ίδια ανακοίνωση.

Διαδηλώσεις υπέρ του Λουκασένκο

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν σήμερα στο κέντρο του Μινσκ για να εκφράσουν τη στήριξή τους στον Λουκασένκο, για πρώτη φορά μετά τις εκλογές.

Πολλοί κρατούσαν σημαίες της Λευκορωσίας και φώναζαν «Για τη Λευκορωσία» και «Για τον Μπάτκα», όπως αποκαλούν χαϊδευτικά τον πρόεδρο. Από τα μεγάφωνα ακουγόταν πατριωτική μουσική.

Μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση ανέφεραν ότι η κυβέρνηση μετέφερε με λεωφορεία ανθρώπους από άλλες περιοχές της χώρας και ότι πολλοί εξαναγκάστηκαν να συμμετάσχουν στη διαδήλωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.