ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πομπέο σε Τσαβούσογλου: Ανάγκη να μειωθεί η ένταση στη Μεσόγειο

21:47 - 16 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Πομπέο σε Τσαβούσογλου: Ανάγκη να μειωθεί η ένταση στη Μεσόγειο
Αυστηρό προς την Τουρκία έστειλαν για ακόμη μια φορά οι ΗΠΑ, μέσω της συνάντησης που είχαν ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Ειδικότερα, ο κ. Πομπέο τόνισε στον Τούρκο ομόλογό του πως πρέπει να μειωθεί η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο.

«Είχαμε μια συζήτηση που έγινε την κατάλληλη στιγμή με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την επείγουσα ανάγκη να μειωθούν οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει ο Μάικ Πομπέο χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Νίκο Δένδια την Παρασκευή στην Βιέννη, κατά την οποία επισημάνθηκε επίσης η επείγουσα ανάγκη για μείωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, αναφερόμενος στη συνάντηση με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, είπε πως του ανέπτυξε την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε:

«Η σαφής τοποθέτηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν επιτρέπει την παραμικρή παρερμηνεία. Είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω γι’ αυτή τη σαφή θέση του υπουργείου του και της αμερικανικής πλευράς».

Τελευταία τροποποίηση στις 21:51 - 16 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.