ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Ξεκινούν οι εργασίες για το συνέδριο των Δημοκρατικών

10:59 - 17 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ξεκινούν οι εργασίες για το συνέδριο των Δημοκρατικών
Προσπάθεια να παρουσιάσουν ενιαίο μέτωπο κατά τη διάρκεια του ψηφιακού συνεδρίου του Δημοκρατικού κόμματος που ξεκινά τη Δευτέρα, καταβάλλουν προοδευτικοί και μετριοπαθείς, προκειμένου να ανακοινωθεί επισήμως η υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν για την προεδρία των ΗΠΑ απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορούν ότι επιθυμεί να καταστρέψει τα αμερικανικά ταχυδρομεία για πολιτικούς σκοπούς.

Καταγγέλλοντας ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος προσπαθεί "να σαμποτάρει τις εκλογές", η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Δημοκρατική Νάνσι Πελόσι, ανήγγειλε χθες ότι το σώμα θα συγκληθεί εκτάκτως αυτή την εβδομάδα προκειμένου να εγκρίνει νομοσχέδιο που θα εμποδίσει οποιαδήποτε αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας των ταχυδρομείων.

Περισσότεροι Αμερικανοί αναμένεται να επιλέξουν φέτος την επιστολική ψήφο, μία μέθοδο που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στις ΗΠΑ, για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Όμως ο 74χρονος Τραμπ είναι αντίθετος σε αυτή, φοβούμενος ότι θα υπάρξει νοθεία η οποία θα ευνοήσει τον 77χρονο Μπάιντεν.

Αν και ο Αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε το Σαββατοκύριακο ότι δεν προσπαθεί "καθόλου" να δημιουργήσει προβλήματα στην αμερικανική υπηρεσία ταχυδρομείων, οι Δημοκρατικοί θεωρούν ότι πίσω από τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί και οι οποίες έχουν ήδη οδηγήσει σε καθυστερήσεις στις παραδόσεις, κρύβεται η επιθυμία του να υπονομεύσει τη συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές.

Μάλιστα ο Μπάιντεν σχολίασε ότι ο Τραμπ "δεν θέλει εκλογές".

Χωρίς ζωντανή ομιλία

Η νέα αυτή αντιπαράθεση ήρθε να προστεθεί στα προβλήματα που έχουν συγκλονίσει τις ΗΠΑ αυτή την εκλογική χρονιά, με την πανδημία covid-19, τη βαθιά οικονομική κρίση που προκάλεσε, αλλά και τις τεράστιες διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας που πραγματοποιούνται στη χώρα.

Με μια άνευ προηγουμένου απόφαση, οι Δημοκρατικοί ανακοίνωσαν στις αρχές Αυγούστου ότι εξαιτίας "της επιδείνωσης της πανδημίας" στο συνέδριο του κόμματος, που ξεκινά σήμερα στο Μιλγουόκι της πολιτείας Ουισκόνσιν και ολοκληρώνεται την Πέμπτη, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία ζωντανή ομιλία.

Το βράδυ της Πέμπτης "ο Τζο Μπάιντεν θα παρουσιάσει το όραμά του να συσπειρώσει τις ΗΠΑ ώστε να εξέλθουν από το μόνιμο χάος και την κρίση", ανακοίνωσαν οι Δημοκρατικοί.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα αποδεχθεί την ίδια ημέρα επισήμως το χρίσμα του κόμματος για να αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές.

Η υποψήφια αντιπρόεδρος, η 55χρονη Κάμαλα Χάρις, θα εκφωνήσει ομιλία την Τετάρτη.

Και οι δύο υποψήφιοι θα μιλήσουν από το Ουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, όπου διαμένει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Η Μισέλ Ομπάμα θα εκφωνήσει ομιλία σήμερα, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα την Τετάρτη. Η σύζυγος του Τζο Μπάιντεν, η 69χρονη Τζιλ, θα είναι η τιμώμενη καλεσμένη αύριο, Τρίτη, ενώ ο πρώην αντίπαλός του για το χρίσμα του κόμματος Μπέρνι Σάντερς θα εκφωνήσει ομιλία σήμερα.

Οι Δημοκρατικοί δεν επέλεξαν τυχαία το Ουισκόνσιν. Πρόκειται για μια πολιτεία στην οποία ο Τραμπ προκάλεσε έκπληξη όταν την κέρδισε με μικρή διαφορά στις εκλογές του 2016.

Επίσης πολλοί Δημοκρατικοί στο Ντέλαγουερ καταγγέλλουν ότι η υποψήφια του κόμματος το 2016, η Χίλαρι Κλίντον, δεν είχε πραγματοποιήσει προεκλογική εκστρατεία στην πολιτεία τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:18 - 17 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.