ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν απειλεί τη Λευκορωσία

18:07 - 17 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε σήμερα ότι η Συμμαχία παραμένει σε επαγρύπνηση λόγω των εξελίξεων στη Λευκορωσία και είναι έτοιμη να προστατεύσει τους συμμάχους της, όμως δεν συνιστά απειλή για το Μινσκ. «Οι Σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη Λευκορωσία» ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του.

«Το ΝΑΤΟ δεν συνιστά απειλή για τη Λευκορωσία και δεν έχει συγκεντρώσει στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή», επανάλαβε. «Παραμένουμε σε επαγρύπνηση, αυστηρά αμυντική, και είμαστε έτοιμοι να αποτρέψουμε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια απέναντι στους Συμμάχους στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.

Τραμπ: Παρακολουθώ στενά τις εξελίξεις

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι «παρακολουθεί στενά» την κατάσταση στη Λευκορωσία. Η Ουάσινγκτον έχει ήδη ζητήσει να γίνουν σεβαστές οι «ελευθερίες» των διαδηλωτών της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας και προέτρεψε την κυβέρνηση να ξεκινήσει διάλογο με τους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών.

«Είναι μια φρικτή κατάσταση», είπε ο Τραμπ, μιλώντας στους δημοσιογράφους στους κήπους του Λευκού Οίκου, λίγο πριν αναχωρήσει για τη Μινεσότα και το Ουισκόνσιν. «Θα παρακολουθήσουμε πολύ στενά» τις εξελίξεις, πρόσθεσε, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:11 - 17 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.