ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τραμπ εγκωμιάζει τον Ερντογάν: Είναι «σκακιστής» παγκόσμιας κλάσης

20:45 - 17 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Ο Τραμπ εγκωμιάζει τον Ερντογάν: Είναι «σκακιστής» παγκόσμιας κλάσης
Το εγκώμιο του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν έπλεξε ο Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεφωνική του συνέντευξη σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου Fox, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας. Μάλιστα, μέσω των σχολίων αυτών, επιχείρησε να μειώσει την υποψηφιότητα του μεγάλου του αντιπάλου, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος φέρεται να έχει πάρει θέση κατά του Τούρκου προέδρου.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις που πραγματοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στον Τούρκο πρόεδρο, λέγοντας ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν, δεν είναι ικανός να σταθεί απέναντι σ' έναν «παγκόσμιας κλάσης σκακιστή», όπως είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Πρέπει να διαπραγματευτείς με πολύ έξυπνους ανθρώπους. Με ηγέτες χωρών που είναι παγκόσμιας κλάσης σκακιστές. Τους γνωρίζω όλους. Τα πάω πολύ καλά με όλους και με τον πρόεδρο της Τουρκίας τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», δήλωσε ο Τραμπ σε τηλεφωνική του παρέμβαση που έκανε Δευτέρα στην εκπομπή «Fox & Friends» και προσέθεσε. «Δεν μπορούμε να έχουμε έναν άνθρωπο που δεν ξέρει που βρίσκεται».

Ακόμα ο Τραμπ δήλωσε ότι διάφοροι ηγέτες ανά τον κόσμο τον κάλεσαν την περασμένη εβδομάδα για να μιλήσει με τον Ερντογάν και να διαπραγματευτεί μαζί του.

«Είσαι ο μόνος που ακούει. Δεν μας ακούει εμάς», σχολίασε ο Τραμπ, ενώ όταν ερωτήθηκε για το αν αυτό συμβαίνει επειδή είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, απάντησε ότι οι ηγέτες του δήλωσαν «λόγω της προσωπικότητας σας».

Επίσης κληθείς να σχολιάσει τη σχέση του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε «δεν μου αρέσει να τα λέω δημόσια αυτά... Αλλά τα πάμε πολύ καλά. Ακούει».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:50 - 17 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.