ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λευκορωσία: Πανεθνική απεργία διαμαρτυρίας-Κλειδώνει τα ορυχεία η Belaruskalya

15:39 - 18 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Λευκορωσία: Πανεθνική απεργία διαμαρτυρίας-Κλειδώνει τα ορυχεία η Belaruskalya
Τη συμμετοχή τους στην πανεθνική απεργία κύρηξαν την Τρίτη οι εργαζόμενοι της Belaruskalya, διακόπτοντας την εξόρυξη σε όλα τα ορυχεία της χώρας.

Την απεργία στη Belaruskalya, η οποία αποτελεί μια εκ των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της Λευκορωσίας έκανε γνωστή μέσω του ρωσικού πρακτορείου TASS ο πρόεδρος του ανεξάρτητου συνδικάτου της Λευκορωσίας Μαξίμ Ποζνιακόφ.

«Απεργιακές επιτροπές έχουν συγκροτηθεί σε όλες τις διευθύνσεις των ορυχείων, τα ορυχεία έχουν σταματήσει την λειτουργία τους», δήλωσε ο Ποζνιακόφ.

Την περασμένη εβδομάδα ο νυν πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, αναφερόμενος στην εν λόγω επιχείρηση και προσπαθώντας να αποτρέψει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, είχε πει ότι «στην περίπτωση που η Belaruskalya, μια επιχείρηση που λειτουργεί κανονικά, σταματήσει την λειτουργία της για μερικές μέρες, αυτό θα είναι προς όφελος των βασικών ανταγωνιστών της στην Ρωσία και τον Καναδά».

τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι της εταιρείας αυτής, που είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στον κόσμο ορυκτών λιπασμάτων, κήρυξαν επ’ αόριστον απεργία.

Σημειώνεται πως, αντίθετα απ' όλες τις άλλες μεγάλες επιχειρήσεις της Λευκορωσίας, η Belaruskalya είναι μια κερδοφόρα εταιρεία, η οποία πέρυσι σημείωσε αύξηση των κερδών της κατά 14%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.