ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Κυβερνητικό κάλεσμα στα πανεπιστήμια για εγκατάλειψη των κινεζικών εταιρειών

17:29 - 19 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Κυβερνητικό κάλεσμα στα πανεπιστήμια για εγκατάλειψη των κινεζικών εταιρειών
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ζήτησε από αμερικανικά κολέγια και πανεπιστήμια να αποεπενδύσουν από κινεζικές εταιρείες, ωστέ να μη βρεθούν προ εκπλήξεως πιθανών μελλοντικών εξελίξεων.

Ειδικότερα, το υπουργείο προειδοποιεί με επιστολή του ότι τα πανεπιστήμια θα πρέπει να προλάβουν πιο αυστηρά μέτρα που θα μπορούσαν να επιβληθούν στο μέλλον

Σύμφωνα με το Bloomberg, "τα Δ.Σ. σε πανεπιστημιακά ιδρύματα θα ήταν συνετό να αποεπενδύσουν από μετοχές κινεζικών εταιρειών για το ενδεχόμενο που τα ενισχυμένα πρότυπα για τις εισηγμένες εταιρείες οδηγήσουν σε μαζικές διαγραφές κινεζικών μετοχών από τα αμερικανικά χρηματιστήρια μέχρι το τέλος του έτους", αναφέρει ο Keith Krach, υφυπουργός για την οικονομική ανάπτυξη, ενέργεια και περιβάλλον στην επιστολή του.

"Η κατοχή τέτοιων μετοχών ενέχει επίσης υψηλούς κινδύνους που συνδέονται με το να χρειαστεί οι εταιρείες αυτές να επαναδιατυπώσουν τα χρηματοοικονομικά τους μεγέθη", αναφέρει.

Η τελευταία προειδοποίηση ανοίγει ένα νέο μέτωπο στην παρατεταμένη εκστρατεία της κυβέρνησης Τραμπ κατά της κινεζικής κυβέρνησης, επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων. Τα επενδυτικά ταμεία των αμερικανικών κολεγίων και πανεπιστημίων έχουν κάνει επενδύσεις δισεκατομμυρίων σε κινεζικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει το Bloomberg.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:31 - 19 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.