ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Καμία απειλή δε θα εμποδίσει τις έρευνες της Τουρκίας

18:42 - 19 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Καμία απειλή δε θα εμποδίσει τις έρευνες της Τουρκίας
Καμία απειλή δεν μπορεί να εμποδίσει την Τουρκία από την αναζήτηση φυσικών πόρων στην ανατολική Μεσόγειο, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα αναμένει από τα εμπλεκόμενα μέρη της περιοχής να λάβουν μέτρα για την αποκλιμάκωση των εντάσεων.

Συγκεκριμένα, σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι: «Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει τα δικαιώματά της στην ανατολική Μεσόγειο μέχρι το τέλος».

«Καμία αποικιοκρατική δύναμη ή απειλή δεν μπορεί να αποκλείσει τη χώρα μας από τους πόρους πετρελαίου και φυσικού αερίου που πιστεύεται ότι βρίσκονται στην περιοχή», είπε και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θέλει να δώσει τη λύση στις εντάσεις μέσω διαλόγου και διπλωματίας, παρά να κλιμακώσει περαιτέρω την κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το πέρας της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, σε δηλώσεις του εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της ΕΕ στην Ελλάδα και την Κύπρο απέναντι στην τουρκική παραβατικότητα, υπογραμμίζοντας ότι «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.