ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τραμπ ζητά μποϊκοτάζ των ελαστικών Goodyear

08:05 - 20 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Ο Τραμπ ζητά μποϊκοτάζ των ελαστικών Goodyear
Να μποϊκοτάρουν τα ελαστικά Goodyear κάλεσε σήμερα τους υποστηρικτές του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ένας υπάλληλος της εταιρείας αποκάλυψε τον εσωτερικό κανονισμό της, σύμφωνα με τον οποίο είναι «απαράδεκτο» να φορούν οι εργαζόμενοι ρούχα που αναγράφουν το σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του, αλλά και οποιουδήποτε άλλου πολιτικού κόμματος.

«Μην αγοράζετε ελαστικά Goodyear» έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Αφορμή για την οργή του: «Ανακοίνωσαν ότι απαγορεύουν τα καπελάκια (με το ακρωνύμιο) MAGA», δηλαδή το σύνθημα Make America Great Again που χρησιμοποιούσε στην προεκλογική εκστρατεία του.

Μια φωτογραφία, που φαίνεται ότι τραβήχθηκε κατά τη διάρκεια μιας εσωτερικής ενημέρωσης στην Goodyear έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Δείχνει την παρουσίαση που έγινε στους εργαζομένους για το ποια «μηνύματα» και συνθήματα μπορούν να χρησιμοποιούν στο χώρο εργασίας τους. Στην κατηγορία των «αποδεκτών» είναι τα Black Lives Matter («Οι ζωές των μαύρων μετρούν») και ΛΟΑΔ. Αντιθέτως, θεωρούνται απαράδεκτα τα συνθήματα Blue Lives Matter (κίνημα υπέρ της αστυνομίας) και All Lives Matter («Όλες οι ζωές μετρούν», το χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του Τραμπ σε αντιδιαστολή προς το κίνημα Black Lives Matter) καθώς επίσης και τα ενδύματα με το σύνθημα MAGA του Τραμπ ή οποιοδήποτε άλλο πολιτικό μήνυμα.

Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι 13 News, η παρουσίαση έγινε στο εργοστάσιο της Goodyear στην Τοπίκα του Κάνσας.

Η Goodyear αντέδρασε επίσης μέσω του Twitter, διαβεβαιώνοντας ότι το επίμαχο οπτικοακουστικό υλικό ούτε δημιουργήθηκε ούτε μοιράστηκε από την εταιρεία και δεν αποτελεί μέρος της εκπαίδευσης του προσωπικού της σε θέματα διαφορετικότητας. Πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει από τους υπαλλήλους της να μην αναφέρονται στις πολιτικές τους ιδεολογίες, όποιες και αν είναι αυτές, στους χώρους εργασίας τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:07 - 20 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.