ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύμπνοια Γαλλίας-Γερμανίας στη διαφύλαξη της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο

20:53 - 20 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Σύμπνοια Γαλλίας-Γερμανίας στη διαφύλαξη της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο
Μετά το πέρας των συνομιλιών του με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμ. Μακρόν δήλωσε ότι στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, η Γαλλία και η Γερμανία συμφωνούν στην ανάγκη να διαφυλαχθεί η σταθερότητα, ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου.

"Θέλουμε την αποκλιμάκωση των εντάσεων και τον σεβασμό της κυριαρχίας", τόνισε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους, έχοντας στο πλευρό του την κ. Μέρκελ.

Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε, επίσης, ότι η Γαλλία και η Γερμανία θα ενεργήσουν συντονισμένα και ότι οι δύο χώρες θέλουν την αποκλιμάκωση των εντάσεων και τον σεβασμό της κυριαρχίας.

Η κ. Μέρκελ, από την πλευρά, της, ξεκαθάρισε ότι δε θα γίνουν δεκτές επιθέσεις στην κυριαρχία της Ε.Ε. και συμπλήρωσε ότι τα προβλήματα πρέπει να λύνονται μέσω διαλόγου και όχι μέσω της κλιμάκωσης - και αυτό, όπως είπε, ισχύει για όλους τους εμπλεκόμενους.

Χαρακτήρισε αναγκαία τη σταθερότητα και "μαζί με τη Γαλλία μπορούμε να βρούμε καλές λύσεις". Μάλιστα, δήλωσε ότι "πρέπει να είναι σαφές ότι και οι δύο χώρες υποστηρίζουν τους Ευρωπαίους εταίρους" και ότι αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, όπως με την αποστολή πλοίων που έκανε η Γαλλία, ενώ το Βερολίνο έχει ταχθεί υπέρ της επανέναρξη του διαλόγου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. "Αυτό δεν έχει επιτευχθεί, αλλά εργαζόμαστε γι' αυτό", είπε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται πως η συνάντηση των δύο ηγετών έλαβε χώρα στην θερινή προεδρική κατοικία στο Φορ ντε Μπρεγκανσόν.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:22 - 20 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.