ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επαφές Μισέλ-Πούτιν για Ναβάλνι και Λευκορωσία

11:55 - 21 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Επαφές Μισέλ-Πούτιν για Ναβάλνι και Λευκορωσία
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε χθες, Πέμπτη, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέφρασε ανησυχία για τον αντιπολιτευόμενο ηγέτη της χώρας, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του καθώς φέρεται να έχει δηλητηριασθεί, δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ.

Ο Μισέλ, ο οποίος προεδρεύει των συνόδων κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ακόμη πως οι στόχοι της ΕΕ για την κρίση στη Λευκορωσία είναι να σταματήσει η βία εναντίον των διαδηλωτών και των πολιτών και να εξασφαλισθεί ότι αυτή η πρώην σοβιετική δημοκρατία δεν θα διολισθήσει σε οικονομικό ή στρατιωτικό χάος.

«Η ουκρανική εμπειρία είναι σημαντική», δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομασθεί. «Κανένας δεν θέλει να επαναληφθεί αυτό που συνέβη στην Ουκρανία. Η ΕΕ δεν ενδιαφέρεται να υπάρξουν στη Λευκορωσία μια άλλη Μαϊντάν και το χάος που επακολούθησε».

«Η Λευκορωσία δεν είναι η Ουκρανία, οι άνθρωποι εκεί δεν επιδιώκουν στενότερες σχέσεις με την ΕΕ».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να υποστηρίξει τη σταθερότητα, τις συνομιλίες ανάμεσα στις αρχές, την αντιπολίτευση και την ευρύτερη κοινωνία, την οικονομική ευημερία. Χωρίς να γείρει τη γεωπολιτική ζυγαριά της Λευκορωσίας ανάμεσα στην ΕΕ και τη Ρωσία», πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.