ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Ανακαλύψαμε κοίτασμα–«μαμούθ» φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

15:36 - 21 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Ανακαλύψαμε κοίτασμα–«μαμούθ» φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα
Την ανακάλυψη, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, του «μεγαλύτερου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην ιστορία της Τουρκίας» ανήγγειλε την Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Πρόκειται για κοίτασμα της τάξεως των 320 δισ. κυβικών μέτρων», υπογράμμισε, σε ένα πολυαναμενόμενο διάγγελμά του, το οποίο είχε προαναγγείλει ο ίδιος από την Τετάρτη.

Οι έρευνες διεξάγονταν από τα τέλη Ιουλίου στην ζώνη ερευνών γνωστή ως Tuna-1, περίπου 100 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Τουρκίας στο δυτικό μέρος της Μαύρης Θάλασσας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, στόχος της Άγκυρας είναι η έναρξη αξιοποίησης του κοιτάσματος ήδη από το 2023.

O Ερντογάν υποστήριξε πως υπάρχουν «ισχυρές πιθανότητες» για περαιτέρω ευρήματα στη συγκεκριμένη περιοχή.

zdcs

Αναφερόμενος στην Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε ότι η Τουρκία θα επιταχύνει τις επιχειρήσεις της. «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να γίνουμε "καθαροί" εξαγωγείς ενέργειας», επισήμανε επίσης.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ δήλωσε ότι ελπίζει πως με την ανακάλυψη του κοιτάσματος, η Τουρκία δεν θα εμφανίζει πια έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών. 

Ο υπουργός Ενέργειας της χώρας σημείωσε ότι με βάση τα στοιχεία από τις σεισμικές έρευνες, υπάρχουν δυο ακόμη στρώματα αντίστοιχης δομής κάτω από το κοίτασμα. "Ελπίζουμε πως θα βρούμε περισσότερο αέριο εκεί", συμπλήρωσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:24 - 21 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.