ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Ανοδικά αλλά βραδύτερα η οικονομική δραστηριότητα τον Ιούλιο

16:11 - 24 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Ανοδικά αλλά βραδύτερα η οικονομική δραστηριότητα τον Ιούλιο
Συνεχίστηκε η ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, επιβραδύνοντας όμως σε σχέση με τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα η Federal Reserve Bank του Σικάγο.

Ειδικότερα, ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας της Σικάγο Fed διαμορφώθηκε στις 1,18 μονάδες τον Ιούλιο, χαμηλότερα από την αναθεωρημένη μέτρηση των 5,33 μονάδων τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους ο δείκτης αναμενόταν να διαμορφωθεί στις 4 μονάδες.

Ο δείκτης διάχυσης CFNAI διαμορφώθηκε στις 0,62 μονάδες από τις 0,14 μονάδες τον Ιούνιο. Τα στοιχεία σηματοδοτούν ότι η εθνική οικονομική ανάπτυξη ενισχύεται, καθώς διαμορφώνεται υψηλότερα του επιπέδου των -0,35 μονάδων που παραδοσιακά συνδέεται με περιόδους οικονομικής ανάπτυξης.

Ο δείκτης υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο εν μέσω αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού, αλλά ανέκαμψε τον Μάιο και τον Ιούνιο καθώς μετά τη χαλάρωση των περιορισμών.

Σημειώνεται πως ο CFNAI αποτελείται από 85 οικονομικούς δείκτες που καλύπτουν τέσσερις ευρείες κατηγορίες: παραγωγή και έσοδα, απασχόληση, ανεργία και ωράρια, προσωπική κατανάλωση και στέγαση καθώς και πωλήσεις, παραγγελίες και αποθέματα.

Τον Ιούλιο, τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες συνέβαλαν θετικά, αλλά όλες είχαν αρνητική συμβολή σε σχέση με τον Ιούνιο.

Ο τρίμηνος κινητός μέσος όρος του δείκτη, διαμορφώθηκε σε θετικό επίπεδο τον Ιούλιο, και διαμορφώθηκε στις 3,59 μονάδες από τις -2,78 μονάδες τον Ιούνιο.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.