ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Η Ελλάδα υπεύθυνη για τυχόν επεισόδια στην περιοχή

20:43 - 24 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Η Ελλάδα υπεύθυνη για τυχόν επεισόδια στην περιοχή
Η ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα, είναι προοίμιο καλών νέων στην Ανατολική Μεσόγειο, σημείωσε σήμερα, Δευτέρα, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της χώρας.

Έκανε λόγο για «σημαντικές ανακαλύψεις» και εξέφρασε την ευχή του να συνεχιστούν τα καλά νέα για τη χώρα του.

Συγκεκριμένα, τόνισε: «Ελπίζουμε πως θα λάβουμε παρόμοια, καλά, νέα και στην Ανατολική Μεσόγειο την ερχόμενη περίοδο».

Συνεχίζοντας και αναφερόμενος επί του κοιτάσματος στην Μαύρη Θάλασσα έκανε λόγο για παροχή σημαντικών πόρων στην οικονομία της χώρας, ενώ σημείωσε πως οι ανακοινώσεις κέρδισαν παγκόσμια προσοχή και εκτίμηση.

«Πυρά» κατά της Αθήνας

Παράλληλα, έστρεψε τα «πυρά» του κατά της χώρας μας, τονίζοντας πως η «Ελλάδα θα φέρει την ευθύνη για τυχόν επεισόδια στην περιοχή» της Ανατολικής Μεσογείου.

Η παραπάνω δήλωση έγινε στο πλαίσιο της κριτικής που εξαπέλυσε για την αντι-Navtex της χώρας μας, η οποία εκδόθηκε ύστερα από την ανανέωση προηγούμενης Navtex για παράταση των ερευνών της Άγκυρας σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Ο Ερντογάν σημείωσε, μάλιστα, πως η «Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να εκδώσει Navtex μετά την Τουρκία», καθώς δημιουργεί μία απειλή για την ασφάλεια της περιοχής.

«Με αυτή τη στάση κατά του Διεθνούς Δικαίου και της καλής γειτονίας, η Ελλάδα ρίχνεται στο χάος από το οποίο δεν μπορεί να βγει», συμπλήρωσε.

Η νέα Navtex της Άγκυρας

Να σημειωθεί πως νωρίτερα σήμερα η Τουρκία απάντησε στην αντι-Navtex της χώρας μας με ακόμη μία Navtex, με την οποία δεσμεύει θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, για άσκηση του τουρκικού Ναυτικού και συμμαχικών μονάδων.

Με τη NAVTEX 1069/20 που εξέδωσε ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας, η περιοχή δεσμεύεται για χρονικό διάστημα λίγων ωρών το πρωί της Τρίτης.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:11 - 24 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.