ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χάος στο Ουισκόνσιν - Νέο επεισόδιο αστυνομικής βίας κατά Αφροαμερικανού

18:53 - 25 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Χάος στο Ουισκόνσιν - Νέο επεισόδιο αστυνομικής βίας κατά Αφροαμερικανού
Νέο περιστατικό ωμής και αναίτιας αστυνομικής βίας εναντίον ακόμη ενός Αφροαμερικανού έχει δημιουργήσει οργή και αγανάκτηση στους κατοίκους της πόλης Κενόσα στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ.

Εμπρηστές έβαλαν φωτιά σε κτίρια και έκαψαν το μεγαλύτερο μέρος του εμπορικού κέντρου της Κενόσα κατά τη δεύτερη νύχτα ταραχών μετά από τον πυροβολισμό ενός Αφροαμερικανού από την αστυνομία, υπό το βλέμμα των τριών ανήλικων γιων του.

Οι διαδηλωτές αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί στην πόλη τη Δευτέρα το βράδυ και την Τρίτη το πρωί, και συγκρούονταν με την αστυνομία, μερικά τετράγωνα πέρα από το σημείο όπου αστυνομικοί πυροβόλησαν στην πλάτη τον Τζέικομπ Μπλέικ.

Ο Μπλέικ επέζησε και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση έπειτα από χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, δήλωσε ο πατέρας του στους δημοσιογράφους.

Όπως δήλωσε ο πατέρας του θύματος, που επίσης ονομάζεται Τζέικομπ Μπλέικ, «ο γιος μου έχει οκτώ τρύπες από σφαίρες στο σώμα του και οι γιατροί δεν ξέρουν αν η βλάβη είναι αναστρέψιμη».

Ο πατέρας του άτυχου άνδρα, είδε το βίντεο με τους πυροβολισμούς, λίγα λεπτά, αφότου έμαθε για το τι είχε συμβεί. Μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ διερωτήθηκε γεμάτο αγανάκτηση: «Τι δικαιολογεί όλους αυτούς τους πυροβολισμούς; Τι δικαιολογεί το να γίνει κάτι τέτοιο μπροστά στα εγγόνια μου; Τι κάνουμε;».

Βίντεο που τράβηξε περαστικός δείχνει τον Μπλέικ να κατευθύνεται προς την πόρτα του οδηγού ενός γκρι SUV ακολουθούμενος από δύο αστυνομικούς που τον σημαδεύουν με τα όπλα τους. Επτά πυροβολισμοί ακούστηκαν την ώρα που ο 29χρονος Αφροαμερικανός, ο οποίος μοιάζει να είναι άοπλος, ανοίγει την πόρτα του οχήματος.

Όσον αφορά τις διαδηλώσεις, οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, καθώς οι διαδηλωτές διέλυσαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους -ακόμα και τις κολώνες φωτισμού των δρόμων- ενώ έβαλαν φωτιές και σε πολλά μαγαζιά.

Στα δακρυγόνα οι διαδηλωτές αντέδρασαν σφοδρά, πετώντας πέτρες και τούβλα εναντίον των αστυνομικών, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για έναν αστυνομικό τραυματία από τούβλο στο κεφάλι!

Τελευταία τροποποίηση στις 19:10 - 25 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.