ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Γαλλία ενθαρρύνει επικίνδυνα το ελληνοκυπριακό δίδυμο

10:48 - 27 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Γαλλία ενθαρρύνει επικίνδυνα το ελληνοκυπριακό δίδυμο
Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και της Γαλλίας, εξαπολύει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Με σημερινή του ανακοίνωση, κατηγορεί την Αθήνα και τη Λευκωσία για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ επιτίθεται και στη Γαλλία για τη συμμετοχή της στην στρατιωτική άσκηση «EUNOMIA» νότια της Κύπρου.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, η Γαλλία «ενθαρρύνει επικίνδυνα το ελληνοκυπριακό δίδυμο που είναι υπεύθυνο για τις τρέχουσες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Η προσγείωση των γαλλικών στρατιωτικών αεροσκαφών στην ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου με το πρόσχημα μιας άσκησης με την ελληνοκυπριακή διοίκηση, την Ιταλία και την Ελλάδα και η προσωρινή ή μόνιμη ανάπτυξη αυτών των αεροσκαφών στο νησί είναι αντίθετη με τις συμφωνίες του 1960. Με αυτή τη στάση η Γαλλία, που δεν είναι εγγυήτρια δύναμη στο νησί, ενθαρρύνει επικίνδυνα το ελληνοκυπριακό δίδυμο που είναι υπεύθυνο για τις τρέχουσες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι ενέργειες αυτές θα έχουν ως αποτέλεσμα να κλιμακωθεί περαιτέρω η ένταση και υποστηρίζει ότι η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι είναι εκείνοι που προσπαθούν για την εξεύρεση λύσης στην περιοχή.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:50 - 27 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.