ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακάρ: Ζητά διάλογο... «εκτοξεύοντας» απειλές

11:51 - 27 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Διμερείς συνομιλίες με την Ελλάδα ζητά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, υιοθετώντας, ωστόσο, ρητορική απειλών.

Θα θέλαμε να φιλοξενήσουμε τους Έλληνες εμπειρογνώμονες για διμερείς συνομιλίες, προκειμένου να επιλυθούν οι διαφορές στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ των δύο πλευρών.

Πάντως, από την τοποθέτησή του δεν έλειψε και η απειλητική χροιά, σημειώνοντας: «Τα σύνορα της Τουρκίας είναι ξεκάθαρα στην Ανατολική Μεσόγειο. Είπαμε τι θα συνέβαινε εάν τα παραβιάσουν. Όμως, τονίζουμε πάντα ότι προτιμούμε τον διάλογο, θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή, οι δυνάμεις μας δεν θα πρέπει να δοκιμαστούν».

«Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι μόνες τους, χωρίς παρεμβάσεις από χώρες όπως η Γαλλία», ανέφερε ακόμη, εξαπολύοντας πυρά προς το Παρίσι.

«Η Γαλλία έχει παραβιάσει τις διεθνείς συμβάσεις, αναπτύσσοντας τρία μαχητικά αεροσκάφη στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Η Ελλάδα επίσης έχει εφοπλίσει κάποια νησιά στο Αιγαίο, προς παραβίαση των διεθνών συμφωνιών», πρόσθεσε.

Η δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας έρχεται λίγες ώρες μετά τη διπλή παρέμβαση του Ντόναλντ Τραμπ προς Αθήνα και Αγκυρα, ζητώντας σε συνομιλίες του με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Ταγίπ Ερντογάν, δέσμευση για διάλογο.

Νωρίτερα σήμερα, η Τουρκία προέβη σε έκδοση νέας NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο, δεσμεύοντας περιοχή μακριά από τα ύδατα στα οποία επιχειρεί το Ορουτς Ρεις, μεταξύ Μερσίνας και Αλεξανδρέττας, ανάμεσα στην Τουρκία και τα Κατεχόμενα.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.