ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το Παρίσι

15:13 - 27 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το Παρίσι
“H χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική σε όλη τη γαλλική πρωτεύουσα”, δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ.

"Ο νομάρχης, έπειτα από διαβουλεύσεις με την δήμαρχο (Αν Ινταλγκό), θα επεκτείνει τη χρήση μάσκας στο σύνολο της πρωτεύουσας", ενώ μέχρι σήμερα η χρήση της ήταν υποχρεωτική μόνον σε μερικές συνοικίες, διευκρίνισε ο Ζαν Καστέξ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την πρωθυπουργική κατοικία και ήταν αφιερωμένη στην επιδημία του νέου κορονοϊού.

"Το θέμα που τίθεται είναι προφανώς για τα προάστια του Παρισιού, με δεδομένες τις μετακινήσεις που γίνονται ανάμεσα στις περιοχές αυτές", πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η επιδημία του νέου κορονοϊού "ξανακερδίζει έδαφος" στην γαλλική επικράτεια.

Η χρήση μάσκας μπορεί να γενικευθεί και να καταστεί υποχρεωτική και σε άλλες μεγάλες αστικές περιοχές των 21 γεωγραφικών διαμερισμάτων της Γαλλίας, τα οποία κατατάσσονται πλέον στις "κόκκινες ζώνες" όσον αφορά την μετάδοση του νέου κορονοϊού, υπογράμμισε εξάλλου ο Καστέξ.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρωθυπουργό, η γαλλική κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί γρήγορα για να αναχαιτίσει ένα νέο θανατηφόρο κύμα της COVID-19 στη χώρα, καθώς τα επίπεδα μετάδοσης του νέου κορονοϊού αυξήθηκαν ραγδαία με μια έξαρση των κρουσμάτων στην περιοχή του Παρισιού και μεταξύ των νέων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.