ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Υπόσχεται δασμούς σε όσες εταιρείες μεταφέρουν τις θέσεις εργασίας

07:36 - 28 Αυγ 2020 | Ειδήσεις
Τραμπ: Υπόσχεται δασμούς σε όσες εταιρείες μεταφέρουν τις θέσεις εργασίας
H κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, σε περίπτωση που επανεκλεγεί, θα επιβάλλει δασμούς σε οποιαδήποτε εταιρεία μεταφέρει θέσεις εργασίας από τη χώρα του σε άλλες. Αυτό διεμήνυσε, μεταξύ άλλων, την Πέμπτη ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ, εν όψει των επερχόμενων προεδρικών εκλογών.

«Θα σιγουρέψουμε ότι οι εταιρείες μας και οι δουλειές θα μένουν στη χώρα μας, όπως έχω κάνει ήδη», τόνισε ο Τραμπ, προτού επιτεθεί για ακόμη μια φορά στον Δημοκρατικό αντίπαλό του, δηλώνοντας πως «το πρόγραμμα του Τζο Μπάιντεν είναι Made in China. Το δικό μου πρόγραμμα είναι Made in the USA».

Αποδέχεται «με όλη του την καρδιά» το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων

Ο Τραμπ αποδέχθηκε το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα· το πρωί της Παρασκευής ώρα Ελλάδας) το χρίσμα του κόμματός του για να διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο αξίωμα.

«Αποδέχομαι με όλη μου την καρδιά αυτή την υποψηφιότητα για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών» της Αμερικής, είπε ο Τραμπ επευφημούμενος από πλήθος υποστηρικτών του, που είχαν συγκεντρωθεί στο γρασίδι έξω από τον Λευκό Οίκο, οι περισσότεροι χωρίς να φορούν μάσκα και χωρίς να επιβάλλεται κανένα πρωτόκολλο για τη λεγόμενη κοινωνική απόσταση.

Το γεγονός ότι ο Τραμπ χρησιμοποίησε τον Λευκό Οίκο ως το σκηνικό για να εκφωνήσει την ομιλία με την οποία αποδέχθηκε το χρίσμα του GOP είναι πολύ ασυνήθιστο στην πολιτική παράδοση των ΗΠΑ και προκάλεσε αντιδράσεις τόσο από τους Δημοκρατικούς, όσο και από ορισμένα στελέχη της παράταξής του.

Όπως αναμένονταν, εξαπέλυσε σφοδρή φραστική επίθεση εναντίον του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος κατ’ αυτόν εάν εκλεγόταν θα γινόταν «ο νεκροθάφτης» του «μεγαλείου της Αμερικής».

Ο Μπάιντεν θα είναι ο «καταστροφέας» των αμερικανικών θέσεων εργασίας

Σύμφωνα με τον Τραμπ, αυτό που διακυβεύεται στην κάλπη είναι «το αμερικανικό όνειρο» και «το σοσιαλιστικό πρόγραμμα καταστροφής του πεπρωμένου» των ΗΠΑ.

«Πώς μπορεί να ζητάει το Δημοκρατικό κόμμα να ηγηθεί της χώρας μας όταν αφιερώνει τόσο χρόνο στη διάλυση της χώρας μας;», συνέχισε το σφυροκόπημα ο ένοικος του Λευκού Οίκου. «Βλέπουν ένα αμαρτωλό έθνος που πρέπει να τιμωρηθεί για τις αμαρτίες του», πρόσθεσε.

Ο Μπάιντεν εάν εκλεγεί θα γίνει «ο καταστροφέας των αμερικανικών θέσεων εργασίας», είπε ακόμη ο Τραμπ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προειδοποιώντας πως εάν επικρατήσει ο Δημοκρατικός υποψήφιος οι δουλειές θα μεταφερθούν σε άλλα κράτη, ειδικά την Κίνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.